Maatwerk opleidingen

Iedereen heeft een unieke leerbehoefte. Misschien zoek je meer verdieping, of wil je een opleiding afstemmen op een specifiek vraagstuk dat speelt binnen jouw organisatie. Sluiten onze opleidingen op inschrijving niet optimaal aan bij jouw leer- en ontwikkelbehoefte? Neem dan contact met ons op voor een opleiding op maat. In overleg kunnen we alle opleidingen aanpassen zodat ze perfect aansluiten op jouw leerbehoefte.

mail_outlineNeem contact op

Onze cassusen

Klik hieronder voor meer info over onze casus

Kennis delen op een laagdrempelige manier

ICTU is door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) gevraagd om de Proeftuin Bezorgen Reisdocumenten te begeleiden. Met het thuis of op het werk bezorgen van paspoort, ID-kaart en nu ook rijbewijs willen gemeenten het burgers makkelijker maken. Ze hoeven hierdoor voortaan nog maar één keer naar het gemeentehuis: alleen bij de aanvraag. In 2013 is de proeftuin begonnen met twee gemeenten, inmiddels zijn er 15 gemeenten actief. Vanaf medio 2016 wordt het voor alle gemeenten in Nederland mogelijk om deze service aan te bieden. Omdat veel (nieuwe) gemeenten steeds dezelfde fases doorlopen was er behoefte aan kennisdeling op een makkelijke en laagdrempelige manier, zodat niet iedereen opnieuw het wiel hoeft uit te vinden.

Wat hebben Public Cinema en ICTU gerealiseerd

Dit heeft geresulteerd in een samengesteld traject, waarbij Public Cinema projectleiders en communicatiemedewerkers van de gemeenten Molenwaard en Rotterdam heeft leren vloggen. Wij hebben verder script ondersteuning geboden en geholpen met de eerste opnames zodat de gemeenten daarna zelfstandig konden vloggen. Verder heeft Public Cinema nog een huisstijl ontwikkeld voor de vlogs.

maureen-_-ictu

Maureen de Hond – gemeente Rotterdam

De workshop bij Public Cinema Academy was professioneel en tegelijkertijd ontspannen. Ik heb een goede indruk gekregen over hoe ik overkom op beeld, en hoe ik dat concreet kon verbeteren. Daarnaast was er sprake van een gezonde mix tussen praktijk en theorie. Ik kijk hierdoor nu zelf ook heel anders naar vlogs en naar de manier waarop je met beelden een boodschap kan overbrengen. De opnamedag zelf verliep ook in goede sfeer. Mede dankzij de medewerkers van Public Cinema Academy stond ik zelfverzekerd voor de camera. Hun enthousiasme voor beeld werkt echt aanstekelijk. De vlogs hebben veel positieve reacties opgeleverd vanuit andere gemeenten, en dat was natuurlijk ook precies waar het voor bedoeld was!

Maureen de HondICTU
gerold-de-haan-_ictu

Gerold den Haan – gemeente Molenwaard

Ik heb geleerd dat de vele woorden op papier weinig tot niets zeggen. Een verhaal in beelden spreekt aan. De training was snel, simpel en helder en met de aangeleerde kan je snel zelf uit de voeten. Twijfel je nog, bang voor je eigen gestuntel? Niet doen, ga er gewoon mee aan de slag.

Gerold den HaanICTU

Meer informatie

Voor meer informatie over dit opleidingstraject of een dergelijk traject dat is afgestemd op uw wens en organisatie, kunt u contact opnemen met Ruben Köster, via telefoonnummer: 020-7008231, of mail: ruben@public-cinema.com