Maatwerk opleidingen

Iedereen heeft een unieke leerbehoefte. Misschien zoek je meer verdieping, of wil je een opleiding afstemmen op een specifiek vraagstuk dat speelt binnen jouw organisatie. Sluiten onze opleidingen op inschrijving niet optimaal aan bij jouw leer- en ontwikkelbehoefte? Neem dan contact met ons op voor een opleiding op maat. In overleg kunnen we alle opleidingen aanpassen zodat ze perfect aansluiten op jouw leerbehoefte.

mail_outlineNeem contact op

Onze cassusen

Klik hieronder voor meer info over onze casus

Informeren, inzicht en leren

Jaarlijks behandelt de Gemeentelijke Ombudsman duizenden klachten van burgers en bedrijven tegen diensten en bedrijven uit de grootstedelijke gemeentelijke regio Amsterdam. “Elke burger telt en elke klacht is er één teveel, dat is het uitgangspunt van de Gemeentelijke Ombudsman. Als onpartijdige en onafhankelijke verbinder tussenburgers en de overheid wil de ombudsman “lol maken’: luisteren, oplossen en leren”. En om dit zo goed mogelijk te doen, merkte zij dat ze de klachten visueler moesten maken. Om naast het rapport de organisaties nog beter te informeren en inzicht te geven in de situatie. En dit wilde zij graag met film doen en het uitgangspunt was dat de medewerkers van de Gemeentelijk Ombudsman dit zelf moesten kunnen doen.

Wat hebben Public Cinema en de Gemeentelijke Ombudsman gerealiseerd

Dit heeft geresulteerd in een samengesteld traject van een workshop filmen met de tablet (iPad) en monteren. De filmworkshop met de tablet (iPad) was specifiek gericht op het maken van reportages. En daarnaast heeft Public Cinema de gemeentelijk ombudsman geadviseerd in de aanschaf van de benodigde apparatuur om zelf aan de slag te kunnen.

sylvia-lont-gemeentelijke-ombudsman

Over de Gemeentelijke Ombudsman

We hebben veel geleerd over het filmen met de iPad. Want zijn de mogelijkheden en wat zijn de beperkingen wanneer je gaat filmen met een iPad. De manier waarop werd les gegeven, de afwisseling tussen praktijk en theorie was erg prettig.

Sylvia LontGemeentelijke ombudsman

Over de Gemeentelijke Ombudsman

Burgers en bedrijven kunnen klachten indienen over diensten en bedrijven van de gemeenten Amsterdam, Almere, Diemen, Landsmeer, Zaanstad, Stadsregio Amsterdam en de Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland. De Ombudsman is onpartijdig, aan niemand ondergeschikt en zal vertrouwelijk omgaan met uw klacht en uw persoonlijke gegevens.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit opleidingstraject of een dergelijk traject dat is afgestemd op uw wens en organisatie, kunt u contact opnemen met Ruben Köster, via telefoonnummer: 020-7008231, of mail: ruben@public-cinema.com